לעיתים אילוצים גורמים לנו לגלות דברים חדשים. כך היה עם המלבי קוקוס
הזה. התארחנו אצל דוד של פול באנגליה ותמורת האירוח המדהים הבטחתי להכין ארוחה.
הקינוח שבחרתי היה מלבי אבל מסתבר שב- Isle Of Wight
אין בסופר מי ורדים, להגנתי אפשר להגיד שבמקומות אחרים באנגליה דווקא
קל להשיג מי ורדים אך המרחק לאי הקטן והשקט בדרום כנראה גדול מידי.
לכן נאלצתי לשנות את התוכנית המקורית והחלטתי לגוון ובמקום שמנת קניתי פחית
קרם קוקוס, וטעמי המלבי שינו את כיוונם מהמזרח התיכון למזרח הרחוק. התוצאה זכתה
לשבחים רבים והינה השדרוג שלה לרגל שבועות הקרב ובא.
מלבי קוקוס
חומרים- לכ- 6 מנות
קופסת שימורים של קרם קוקוס (כ-
400 מ"ל)
400 מ"ל חלב/ מים
120 גרם סוכר ( 1/2 כוס + 2 כפות)
50 גרם קורנפלור ( 5 כפות)
תוספות-
- שבבי קוקוס קלוי או
- כ-10 עלי נענע + 3 כפות סוכר שמועכים יחד במכתש ועלי עד ליצירת תערובת פירורית. להוסיף לתערובת 2 כפות קוקוס לא קלוי ( יותר מתאים בצבע) ולערבב היטב.
הכנה-
- לקערית קטנה לצקת 1/2 כוס מהחלב או המים להכניס פנימה את הקורנפלור לערבב היטב עד להעלמות כל הגושים.
- לסיר קטן להכניס את קרם הקוקוס, שארית החלב או המים והסוכר ולהרתיח.
- כאשר הנוזלים בסיר רותחים להוסיף את תערובת הקורנפלור, לאחר בדיקה חוזרת שאין בה גושים. בעזרת מטרפה לערבב היטב את תכולת הסיר מספר דקות עד שהתערובת מסמיכה.
- לצקת לכוסות הגשה, לקרר לטמפרטורת החדר ולהכניס למקרר לכ- 3 שעות.
- לפני ההגשה לפזר מעל את הקוקוס הקלוי או תערובת הקוקוס עם הנענע.
איך אפשר להפוך את המתכון לפרווה למי שרגיש גם לגלוטן וגם לחלב ?
השבמחקטלי אין בעייה להחליף את החלב בכל נוזל אחר כמו - מים, חלב שקדים, חלב סויה, חלב אורז וכו'. אך היות ולא ניסיתי את זה אני לא מתחייבת על הטעם.
מחק