יש שילוב נפלא בין
האביב בטבע, עם שפע הפריחות לבין האביב העירוני שמצטרף לטבע כל שנה באותו הזמן כל
עיר וישוב בארץ מתקשטים לקראת יום העצמאות, ופתאום מתוך הנוף האפרורי פורחים לנו
דגלים על כל עמוד, שרשראות בכחול לבן, ואהובות עלי במיוחד, תאורות הרחוב העליזות.
עם בוא יום העצמאות
מגיע אלינו גם ניחוח המנגל, ענני עשן וריחות בשר מגרים ואולי בכלל שכחנו שאנו
חוגגים יום הולדת. ואם חוגגים אז כדברי השיר " אין, אין, אין חגיגה בלי,בלי,
בלי, בלי עוגה........" החלטתי הפעם לשתף אתכם בקאפקייקס חגיגיים במקום העוגה
הרגילה. הם יתנוססו על שולחנכם בצבעי כחול ולבן כמתבקש ביום העצמאות, ויהיו קינוח
מצויין לכל ארוחה של על האש או לא.
קאפקייק וניל עם קרם שוקולד לבן/ כחול
חומרים: ל- 12-24 קאפקייקס
תלוי בגודל העטרות.
1 כוס קמח תופח
1 כוס סוכר
1/2 כוס קורנפלור
2 ביצים
1/2 כוס שמן קנולה
3/4 כוס מים
תמצית וניל
לקרם גנאש שוקולד לבן:
250 מ"ל שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד לבן
150 גרם חמאה בטמפ' החדר
150 גרם אבקת סוכר
צבע מאכל כחול (לא חובה)
1 כוס קמח תופח
1 כוס סוכר
1/2 כוס קורנפלור
2 ביצים
1/2 כוס שמן קנולה
3/4 כוס מים
תמצית וניל
לקרם גנאש שוקולד לבן:
250 מ"ל שמנת מתוקה
300 גרם שוקולד לבן
150 גרם חמאה בטמפ' החדר
150 גרם אבקת סוכר
צבע מאכל כחול (לא חובה)
הכנה: קאפקייקס-
- לחמם תנור ל- 180 מעלות להניח עטרות נייר בתוך תבנית של 12 שקעים.
- לערבב את כל החומרים יחד.
- להעביר את הבלילה לתוך קנקן ולצקת לתוך עטרות הנייר - לא למלא יותר מ-3/4.
- לאפות כ- 15 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
- מצננים היטב לפני הציפוי.
קרם-
- בסיר לחמם את השמנת עד לסף רתיחה. להסיר מהאש להוסיף את השוקולד. ולערבב היטב עד ליצירת קרם חלק. לקרר היטב מס' שעות במקרר.
- מרככים חמאה במיקסר מוסיפים את הגנאש הקר ותוך עירבוב איטי מוסיפים את אבקת הסוכר עד ליצירת קרם חלק ואוורירי. בשלב זה מוסיפים צבע מאכל ומערבבים עד לאיחוד.
- מעבירים את הקרם לשקית זילוף עם צנתר חלק מזלפים במעגלים מבחוץ כלפי פנים ליצירת גבעה קטנה.
- אם רוצים מוסיפים סוכריות כסופות ודגל לכל קאפקייק.
יום עצמאות שמח ומלא בכחול ולבן!!!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה