יום ראשון, 28 בדצמבר 2014

עוגת גזר ותפוזים

מהעוגות שאני הכי אוהבת, עוגה שהיא ארוחה קלה בפני עצמה ושופעת בריאות.

אפשר להכינה ללא גלוטן עם קמח תמי תופח, אפשר להמיר את הקמח התופח הרגיל בקמח כוסמין הנפלא ואם צריך  ( במידה והוא לא תופח מראש) להוסיף לכמות הדרושה לעוגה כף גדושה של אבקת אפייה. אפשר גם להשתמש בקמח מלא תופח.

המתכון דורש קמח תופח ( או קמח רגיל + אבקת אפייה ) וגם סודה לשתייה הסיבה לכך היא שזו עוגה כבד ודחוסה ומלאה בכל טוב ובכדי שהיא לא תצא דחוסה מידי ולא אכילה צריך לעזור לה לתפוח עד כמה שאפשר בכל דרך אפשרית- וזה שווה את ההשקעה.

אז הינה העוגה הכי בריאה שיש והאישור לכך הוא שאני רואה מצויין בלילה +-.





עוגת גזר ותפוזים

חומרים-
450 גרם ( 3 כוסות + 3 כפות) קמח תופח או קמח תמי תופח ( ללא גלוטן)
2 כפיות סודה לשתייה
1 כפית גדושה קינמון
1 כפית אגוז מוסקט מגורר
½ כפית ציפורן( לא חובה)
½ כוס סוכר חום דחוס ( 110 גרם)
½ כוס ( 125 מ"ל) שמן חמניות או שמן קוקוס
2 ביצים
400 גרם גזר מגורר בינוני ( כ- 5 גזרים)
100 גרם אוכמניות מיובשות או צימוקים
50 גרם שבבי שקדים או פקאן גרוס גס
350 מ"ל מיץ תפוזים סחוט טרי או מיץ קלמנטינות (1/2 1 כוסות)
לציפוי-
כוס אבקת סוכר מנופה
2-3 כפות מיץ תפוזים או קלמנטינות

הכנה-
  • לחמם תנור ל- 180 מעלות לשמן ולרפד בנייר אפייה תבנית בקוטר 23 ס"מ
  • לקערת מקסר להכניס את כל החומרים היבשים ולערבב היטב.
  • להוסיף ביצים ומיץ ולערבב היטב.
  • להוסיף את הפירות, אגוזים וגזר לערבב קלות לאיחוד.
  • להעביר את הבלילה לתבנית לשטח את פניה. ולהכניס לתנור שחומם מראש. משך האפייה כשעה העוגה מוכנה כאשר קיסם יוצא עם מעט פירורים עליו.
  • להוציא את העוגה מהתנור לקרר היטב.
  • לציפוי- לקערה קטנה להכניס את הבקת הסוכר המנופה. להוסיף כל פעם קצת ממיץ התפוזים עד שנוצרת תערובת במרקם של מיונז דליל.
  • לצקת את הציפוי על העוגה ולהגיש.


אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה