יום שני, 22 בספטמבר 2014

עוגת דבש וליים ( או לימון)

אוטוטו החג איתנו והינה מתכון לעוגת דבש וליים שילוב מנצח כצת שינוי מעוגת הדבש המסורתית. עוגה מרעננת וקלה להכנה מתאימה בדיוק לערב חג עמוס וחם.

השתמשתי בליים כי היה לי וכי הוא טעים בעיני מאוד. כיום אפשר למצוא ליים ברוב הסופרים ואם אין ליים גם לימון יהיה טעים.

אז בלי הרבה בלבולים, בסופו של דבר זו רק עוגה בחושה שמערבבים בה את הכל יחד א-וולאלה יש עוגה ובתבנית יפה היא נהית חגיגית מעצמה. אפשר אך לא חובה להוסיף זיגוג מעל.







עוגת דבש וליים או לימון

חומרים- לתבנית קוגלהוף או לשתי תבניות אינגלישקייק
3 כוסות קמח תופח
½ כוס סוכר דק
1 כוס דבש ( שווה לצינצנת של 350 מ"ל)
1 כוס שמן קנולה
½ כוס מים
¼ כוס מיץ ליים ( בערך שני ליים) + קליפה מגורדת מהם
6 ביצים
לזיגוג-
כף מיץ ליים+ קליפה מגורדת מלים אחד
75 גרם אבקת סוכר
2 כפות דבש

הכנה-
  • לחמם תנור ל- 170 מעלות ולשמן תבנית.
  • לתוך קערת מיקסר מנפים את הקמח ומוסיפים לו את כל שער החומרים.
  • מערבבים במהירות נמוכה עד לאיחוד כל החומרים וליצירת בלילה חלקה וללא גושים. מומלץ לנקות את הדפנות עם לקקן פעם אחת לפחות באמצע לוודא שכל הקמח התערבב.
  • לצקת את הבלילה לתבנית ולאפות כ- 40 דקות עד שקיסם יוצא יבש.
  • להוציא תבנית מהתנור לעבור בעדינות מסביב להעוגה בכדי להקל על חילוצה מהתבנית. להפוך אותה על רשת ולקרר.
  • להכנת הזיגוג- מערבבים יחד אבקת סוכר ודבש מוסיפים כף מיץ ליים וקליפה מגורדת ליצירת משחה סמיכה יחסית.יוצקים את הציפוי על העוגה הקרה.


2 תגובות: