יום חמישי, 17 באוקטובר 2013

ג'לי רימונים טריים

אחד הפירות האהובים עלי ביותר הוא הרימון. לכבודי הורי שתלו בגינה עץ רימון כנראה כי נמאס להם לסחוב קילוגרמים של הפרי בכל עונה. זו אהבה שעוברת בירושה כי ביתי הקטנה, שגדלה מהר, מתחרה איתי על כל רימון שעובר בדרכינו והינה עוד דרך להנות מרימונים טריים.
את מתכון הג'לי הזה ראיתי כאן ושיניתי אותו שיהיה יותר לטעמי ועם הרבה יותר טעם של רימון.
אפשר במקום לסחוט מיץ מרימונים, הכרוכה בעבודה רבה של פרוק הגרעינים, טחינתם וסינונם להשתמש במיץ רימון איכותי המכיל 100% רימון ולהכין קינוח מרענן וטעים בזריזות. אם בכל זאת החלטתם לבחור בעבודה הקפידו להיות יסודיים ולהפריד היטב את כל הציפה הלבנה שכן היא נותנת טעם לא נעים למיץ.






ג'לי רימונים טריים

חומרים- לכ- 8 מנות
4 רימונים מפורקים
14 גרם ג'לטין ( שקית אחת)
1/2 כוס מים + מים לדילול המיץ אם צריך
סירופ סוכר -מכוס סוכר וכוס מים שבושלו יחד כ-5 דקות. ( סירופ סוכר שנשאר ניתן לשמור בקירור עד לשימוש הבא)
הכנה-
  • משרים את הג'לטין בחצי כוס מים למשך 10 דקות לפחות. כשעברו 10 הדקות ממיסים את הג'לטין בבן מרי ( קערה על סיר מים רותחים) או במיקרוגל  10 שניות כל פעם עד שהנוזל שקוף לחלוטין. יש להקפיד לא להרתיח את הג'לטין יתר על המידה.
  • לוקחים גרעינים מ- 3.5 מהרימונים וטוחנים בבלדר.
  • מסננים היטב את המיץ ומפרידים אותו מהגרעינים.
  • משלימים את כמות המיץ לשתי כוסות על ידי הוספת מים בכמות הרצויה.
  • מוסיפים כ- 3/4 כוס מסירופ הסוכר וטועמים אם צריך מוסיפים עוד מעט מהסירופ. על התערובת להיות מעט מתוקה יותר מהרצוי שכן בקירור טעם הסוכר מתעדן מעט.
  • מוסיפים את הג'לטין המומס ומערבבים היטב. ליתר ביטחון מומלץ לסנן את כל התערובת לפני העברתה לכלי הגשה ולוודא שאין בתוכה גושי ג'לטין.
  • מעבירים לכלי הגשה מקררים כ-4 שעות
  • לפני ההגשה מפזרים ממעל מגרגרי הרימון ששמרנו בצד.

אם השתמשתם במיץ מוכן-
  • יש לקחת 2 כוסות מיץ.
  • בדקו את מתיקות התערובת לפני הוספת סוכר כלשהו יתכן שהמיץ מתוק מספיק.

תגובה 1: