יום שני, 9 בספטמבר 2013

פבלובה מנגו ופסיפלורה

זו אחת המנות היותר טעימות, חגיגיות וקלות להכנה שיש. בניגוד למרנג רגיל המרנג בפבלובה לא אמור להיות יבש וקשה מרכז המרנג נשאר קרמי ורך בזמן שחלקו החיצוני פריך ושביר לשם כך מוסיפים את הקורנפלור. החומץ ( או הלימון) נועדו לשמור על צבעו הלבן של המרנג, טעמם לא יורגש. השתמשתי בפירות עונתיים בשלים וטעימים ניתן להחליפם בפירות אחרים כגון- תותים, פטל, נקטרינות ואפילו תפוזים קלופים ופרוסים שבושלו במעט קרמל ועוד....

לחג הכנתי פבלובה רבת קומות וחגיגית במיוחד בכדי להכינה עשיתי את השינויים הבאים:
  • הכפלתי את כמות החומרים.
  • זילפתי את המרנג  בשישה עיגולים מהגדול לקטן, אני עשיתי לפי העין מי שמקפיד יותר יכול לצייר עיגולים עם מחוגה על נייר האפייה להפוח את הנייר ולזלף את העיגולים בגודל המתאים.
  • הכמות מספיקה ל16 איש.... אנחנו הינו הרבה פחות ולא נשאר הרבה .......
  • להגשה מניחים עיגול מרנג גדול מעליו שמים מהקצפת והפירות. מעל מניחים עיגול מרנג נוסף, קצפת ופירות וכך הלאה עד סוף המגדל.
  • ההגשה הנוחה ביותר היא עם כף גדולה ומתחילים מלמעלה.




פבלובה מנגו ופסיפלורה


חומרים- לקומה אחת לכמות של כ- 8 מנות.
למרנג-
5 חלבונים
1 כוסות סוכר
כף  קורנפלור
1/2 כף חומץ או מיץ לימון ( לא חובה)
תמצית וניל או מחית ווניל.
למילוי-
1.5 מיכלי שמנת מתוקה ( 375 מ"ל)
3 כפות סוכר
לעיטור-
מנגו בשל חתוך לקוביות
מיץ וגרעינים משתי פסיפלורות
או כל פרי אחר שבעונה או שילוב של פירות
הכנה-
מרנג-
  • מחממים תנור ל- 100 מעלות. מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
  • מקציפים בקערה נקייה את החלבונים.
  • לאחר יצירת קצף מהחלבונים מתחילים להוסיף את הסוכר בהדרגה. ממשיכים להקציף עד ליצירת קצב יציב ומבריק.
  • מקפלים לתוך הקצף את הקורנפלור, חומץ אם משתמשים בו ווניל.
  • מניחים את המרנג על נייר האפייה בעזרת מרית יוצרים עיגול מרנג.
  • מכניסים את התבנית לתנור אופים שעה- שעה וחצי . המרנג יוצא פריך מבחוץ אך עדין רך מעט מבפנים. מכבים את התנור ונותנים למרנג להתקרר בתנור.
  • כאשר המרנג קר אורזים אותו בכלי אטום עד לשימוש- ניתן להכין גם שלושה ימים מראש.
מילוי-
  • מקציפים שמנת עם הסוכר עד ליצירת קצפת נוקשה יחסית.
הרכבת הפבלובה-
  • מניחים מרנג על צלחת הגשה.
  • מעל המרג מניחים את הקצפת ומעל מפזרים מהמנגו והפסיפלורה.
  • מגישים מיד.






12 תגובות:

  1. או.... דיוס מיו..... רק התחלתי דיאטה :-)

    השבמחק
  2. לא אוהב פבלובות, אבל אין סיכוי שאוותר על זאת :)

    השבמחק
  3. היי -
    אם רוצים עוגה מפוארת כמו שלך -
    בכמה צריך להכפיל את הכמויות במתכון?

    השבמחק
    תשובות
    1. צריך כמות כפולה ובתחילת הפוסט יש הנחיות לפעולה.
      בהצלחה, אשמח לראות ולשמוע איך יצא :-)
      פז

      מחק
  4. חבל שאין אופציה להדפסת המתכון

    השבמחק
    תשובות
    1. כבר הרבה זמן חשבתי על זה עכשיו אנסה לבדוק איך מאפשרים זאת!
      תודה על התגובה.

      מחק