שוב חנוכה ושוב הכל מטוגן. אבל יש כאלו שבאמת לא אוהבים (או באמת לא רוצים)
את כל הטיגון הזה ואחרי שבוע של טיגון גם אוהבי הג'אנר מתעייפים ממנו ועשויים ליהנות
מהמתכון הבא. העוגייה במקרה זה התחפשה לדונאט ולפחות אצלי בבית היא שימחה מאוד את
מאותגרי הטיגון.
אצלנו אני מאותגרת טיגון, לא אל תחשבו שדיאטה בריאה עוברת לי בראש, ממש
לא, אני פשוט לא אוהבת לטגן, לא שניצל, לא קציצה ולא סופגנייה והאחרים בבית פשוט
לא נהנים מהשמן הספוג באוכל ומעדיפים כל מה שנאפה באהבה. על זה נאמר על טעם ועל ריח אין להתווכח ופשוט
רצוי למצוא את מה שמתאים לכל אחד.
במתכון זה ניתן להשתמש בתבנית סיליקון ליצירת מיני דונאטס. אם אין לכם
תבנית כזו ניתן לזלף עוגיות בצורת טבעת, הן יצאו קצת יותר נמוכות אך עדין יפות או
שתוכלו פשוט לוותר על צורת הדונאט ופשוט
לזלף עוגיות קטנות ולחברן עם שוקולד לאחר האפייה.
העוגיות המזולפות
עוגיות וניל לזילוף
חומרים: לכ- 30 עוגיות
3 ביצים
3 כפות שמן
כפית תמצית וניל
כפית תמצית וניל
קורט מלח
3/4 כוס סוכר
21/2 כוסות קמח תופח
100 גרם שוקולד מריר מומס (במיקרו או בבן מרי)
סוכריות לקישוט
סוכריות לקישוט
הכנה:
- מחממים תנור ל-190 ממעלות. משמנים תבנית סיליקון או מרפדים תבנית אפייה בנייר אפייה.
- מקציפים יחד ביצים, שמן, תמצית וניל, מלח וסוכר ליצירת תערובת אוורירית וחלקה. מוסיפים 2 כוסות מהקמח ומעבדים קלות אם יש צורך מוסיפים חצי כוס נוספת ומעבדים עד ליצירת בצק אחיד במרקם של ממרח חומס.
- מעבירים את הבצק לשקית זילוף עם פיה חלקה או משוננת. מזלפים בצק לתוך השקעים או על ניר האפייה בצורת טבעת או כוכבים מקררים עוגיות מזולפות כחצי שעה במקרר.
- מכניסים לתנור אופים כ- 10 דקות עד שהעוגיות זהובות.
- מוציאים מהתנור ומקררים היטב, מחלצים את העוגיות מתבנית הסיליקון.
- טובלים בשוקולד המומס מקשטים בסוכריות צבעוניות ומגישים.
חג חנוכה שמח!
מקסים, איזה יופי של רעיון.
השבמחקתודה.
רוית
נכנסתי לבלוג המהמם שלך וטבעתי...
השבמחקהן בכמות הדברים שבא לי לעשות, והן ביופי של התמונות והאוכל.
הכל נראה טעים.
מכיוון שאני בעבודה, הספקתי ללכת אחורה ברשומות רק עד תחילת 2012... אבל אשלים פערים בבית.
:)
מקסים!
תודה רבה גלי :-)
מחק