אוכל הוא דבר מרכזי בחיי, חלק מהתענוגות שקשה לי לחשוב על התנזרות מהם. אני
דוגלת בלאכול הכל במידה, לא להגזים, קצת בשר, קצת חמאה, קצת פירות, קצת שוקולד,
קצת לחם ואולי רק הרבה ירקות. לכן כל הדיאטות שמערבות התנזרות מעולם לא הצליחו לי
ואצלי הפיתרון הוא שליטה ( לא שיש לי אבל אני באמת מנסה).
אי לכך אין גבול להערכתי לאנשים שמטעמי מצפון מחליטים להפוך לטבעונים,
ומוותרים בכך על חלק נכבד מהתפריט שלנו ויצא לי לפגוש כמה כאלו לאחרונה. היות ואני
עוסקת בעניניי מתוקים ראיתי שקיים קושי אמיתי למצוא קינוחים טבעונים מפנקים
ומענגים. לכן נזכרתי במתכון הזה שראיתי כבר לפני כמה חודשים בכמה בלוגים באינטרנט
בעזרת קופסת חלב קוקוס וקצת סוכר ניתן להכין
מוס מוקצף וטעים שישמח כל אחד.
חשוב להשתמש בקרם קוקוס שמכיל 20-22% שומן לפחות ולא בקרם הקוקוס דל
השומן. כמו כן יש לקררו היטב במשך לילה לפחות שכן רק כך ניתן יהיה להקציפו כמו שצריך.
את המוס שנוצר ניתן לתבל בווניל, קקאו, ריבת פרי (לא לשכוח להוריד את כמות הסוכר
במקרה זה) או אפילו קליפת לימון מגוררת . יש לזכור שטעם הקוקוס בולט בתוצר הסופי.
מוקדש באהבה לכל הטבעונים שבכם ולאלו שמוכנים לנסות דברים חדשים ומפתיעים.
קרם קוקוס מוקצף
חומרים: ל-4 כוסות קטנות של
מוס
פחית קרם קוקוס 20-22% שומן
4-6 כפות אבקת סוכר
לטעמים: כף אבקת קקאו (לא ממותק) או/ו תמצית וניל
לקישוט: שבבי פולי קקאו ( להשיג בחנויות מתמחות) או אבקת קקאו
הכנה:
·
לקרר קרם קוקוס לפחות
לילה במקרר.
·
להוציא את הפחית
מהמקרר ובלי לנער אותה להעביר לקערה רק את שכבת הקוקוס המוצקה ( את הנוזלים
אפשר לשמור לבישול או לשייקים) עם מיקסר יד או במיקסר עומד להקציף את הקרם
מספר דקות ( נמשך בין 2 ל- 5 דקות) עד שהקרם נהיה חלק ואוורירי.
·
מוסיפים אבקת סוכר
להתחיל מ-2 כפות ולהוסיף לפי הטעם להקציף עוד קצת יחד.
·
אם רוצים טעמים
שונים מחלקים את המוס בין קערות ומוסיפים את הטעמים הרצויים ומערבבים היטב.
·
מחלקים את המוס
לכוסות ( אם רוצים ניתן להעזר בשקיות זילוף) מקשטים בשבבי קקאו או אבקת קקאו ומגישים או ששומרים בקירור עד לשימוש.
לגיוון: ניתן לגוון את הטעמים על
ידי הוספת-
- קליפת לימון או ליים מגוררת.
- ריבת תות או כל טעם אהוב ( שמתאים לכם לקוקוס) כדי לשים לב אז לא להוסיף יותר מידי סוכר ועוד.
לחיי הטבעונים שביננו!
תודה על המתכון, מעולם לא שיערתי שקרם הקוקוס הזה יכול להיקצף.
השבמחקמה קרה עם הקצף אחרי כמה שעות במקרר? הוא נשאר אוורירי ואחיד?
נגה אחרי כחמש שעות במקרר המוס עדין נשאר אורירי, אחיד וטעים- הוא לא חזר לנוקשות הקודמת שלו. אני לא יכולה להתחייב ליותר מחמש שעות כי עד אז כולו נגמר :-) אני מבטיחה לעדכן אותך אם אני אצליח לשמור אותו יותר זמן.
מחקזה בעצם כמו להקציף שמן קוקוס?
השבמחקעד כמה שאני יודעת נדב, בעקבות קריאה לאחר השאלה שלך, זה לא להקציף שמן קוקוס. בחלב בקוקוס יש עדין חלבונים וסוכרים שמוצאים ממנו בכדי ליצור את השמן. נראה לי שמה שמקציפים כאן זה את ה- coconut cream. אבל אני תמיד שמחה ללמוד משהו חדש.
מחקהיי זה שוב אני :)
השבמחקפתחתי עכשיו פחית מקוררת של קרם קוקוס (למתכון אחר) והיו 3 שכבות:
למעלה שכבה מוצקה במרקם של גבינת שמנת, מתחתיה שכבה לבנה נוזלית ומתחתיה שכבה נוזלית שקופה.
אז מה שמקציפים זה רק את השכבה העליונה או גם את השכבה האמצעית?
וואו אני לא בטוחה...יכול להיות שזה עדין לא היה קר מספיק? אני משאירה אותה כל הלילה במקרר....
מחקהמרקם הוא בין גבינת שמנת לחמאה.... נשמע לי שהשכבה העליונה היא המתאימה יותר
שיהיה בהצלחה :-)
לא הבנתי איך להכין את הקרם קקאו כמו שבתמונה בין השכבות
השבמחקמכינים שתי תערובות אחת עם קקאו ואחת רק עם וניל.
מחקמקציפים כל אחת בניפרד.
מכניסים לכוס שכבת קרם קקאו ושכבת קרם וניל לסרוגין.