יום ראשון, 22 בינואר 2012

עוגה לימונית מאוד



את המתכון הזה פרסמתי לפני כשנה ב"מגזין המושבות" הוא זכה להאהדה רבה וביקורות נהדרות. הוא נותן עוד דרך טעימה להפליא לנצל לימונים. אני מצרפת לכם גם את הביקורות המקסימות שקיבלתי עליו אולי הן יעודדו אתכם לנסות אותו גם כן.





לפני ארבע שנים חזרנו לארץ אחרי 8 שנים באנגליה. הגענו לזכרון יעקב ולבית החדש שלנו, מאוד נרגשים וקצת מבולבלים, אבל דבר אחד ידענו בוודאות בגינה יהיה לנו עץ לימון!  לא עוד לימונים ארוזים בצלופן, במחיר של דירה בתל אביב שבסוף מסתבר שהם בלי טעם, בלי ריח ויבשים כמו חורף ישראלי.

שלוש שנים אחרי יש לנו עץ לתפארת, יותר לימונים משחלמנו וכל לימון בגודל אשכולית. אבל כמו שכבר אמרו "לימון מוסיף המון" והצורך לנצל את כולם הפך לאתגר. הכנו לימונצילו שיצא נפלא. הכנו Lemon Curd בין ריבה לקרם מעדן אנגלי נהדר. הכנו לימונים כבושים ובעיקר נסינו מבחר עוגות. החביבה עלינו ביותר, גם כי היא קלה להכנה וגם בשל טעמה החמוץ מתוק והמרקם הנמס בפה עם פיצפוץ קל של הציפוי, היא העוגה הלימונית מאוד הזו.

מוקדש באהבה לכל מי שניסה לימון בחו"ל והתאכזב.






עוגה לימונית מאוד

חומרים:
225 ג' חמאה מומסת
1 כוס סוכר
קליפה מגוררת משני לימונים
4 ביצים
2 כוסות קמח
1 כף אבקת אפייה (שקית אחת)
1/4 כוס חלב
לציפוי המתפצפץ: מיץ משני לימונים
                        3/4 כוס סוכר

הכנה:

  • לחמם תנור ל-170 מעלות.
  • לשמן 2 תבניות אינגליש קייק או תבנית 20X30.
  • להקציף יחד סוכר, חמאה וקליפת לימון עד ליצירת תערובת בהירה ואוורירית.
  • להוסיף ביצים אחת אחת.
  • להוסיף לסרוגין קמח, אבקת אפייה וחלב. לערבב עד ליצירת תערובת אחידה וחלקה.
  • לאפות 25-40 דקות עד שקיסם יוצא יבש. אם אופים בתבניות אינגליש קייק משך האפייה קרוב יותר ל-25 דקות.
  • לתת לעוגה להצטנן מעט, לערבב יחד את חומרי הציפוי ולצקת מעל- לדאוג לפזר את הסוכר באופן אחיד על גבי העוגה.
  • להגיש בטמפ' החדר.

בתאבון!!!

4 תגובות:

  1. וואי! התמונות הורסות

    השבמחק
  2. איזו כמות זה מיץ משני לימונים? הרי כל לימון נותן כמות שונה, וודאי בכל עונה כמות המיץ שמניב כל לימון היא שונה.

    השבמחק
    תשובות
    1. צודק מאוד!
      אך היות ומטרת הסירופ הזה הינה רק להרטיב את העוגה מעט ובעיקר לתת לה את הקרום המתפצפץ כמות המיץ לא כל כך חשובה. הכמות היא פחות או יותר 1/2 כוס מיץ.

      מחק