שוב השתלטו לי הלימונים על הבית, העץ בבית שעברנו אליו מניב יבול נהדר שגם צרכני לימונים כמונו לא עומדים בקצב. אין לי לב לזרוק לימונים לכן סחטתי והקפאתי, נתתי לחברים ומשפחה, אפיתי עוגות וגירדתי קליפות ועדין נשארו עוד המון לימונים, אז נזכרתי במתכון הנפלא הזה שמנצל את הלימונים ויוצר מהם ממרח לימונים מדהים עם אפשרויות שימוש רבות ומגוונות, לא רק למגוון קינוחים אלא גם מתנה חמוצה מתוקה יפהפייה שתשמח כל אוהב לימונים.
Curd פירות הינו מעדן אנגלי ששימש בעיקר כממרח ללחם, סקונס או כמילוי לטארטים קטנים בתה של אחר הצהרים המפורסם. את ה curd- ניתן להכין מפירות הדר שונים כגון ליים, תפוזים ואחד הנפלאים שבהם אשכוליות אדומות.
חשוב מאוד להשתמש במיץ טרי או קפוא מטרי ( לא פריגת). למי שאוהב ניתן להוסיף גם גרד לימון למתכון אך אני אישית אוהבת את החלקות הנפלאה של התוצר הסופי ללא הגרד. את הגרד אני שומרת במקפיא לעוגות גבינה, עוגיות ועוד.
Lemon Curd
חומרים: לכמות של כ- 750 מ"ל
150 ג' חמאה
400 ג' סוכר
190 מ"ל מיץ לימון (מיץ מכ- 4 לימונים עסיסיים)
5 ביצים
הכנה:
- להמיס בסיר חמאה, סוכר ומיץ לימון.
- בקערה גדולה לטרוף יחד את הביצים.
- לצקת באיטיות תוך ערבוב קבוע את תערובת הלימון אל הביצים.
- לסנן את התערובת חזרה לתוך הסיר.
- על אש בינונית תוך ערבוב קבוע לבשל את התערובת עד שהיא מסמיכה. לוקח כ- 5 דקות.
- לצקת את ה- curd המוכן לתוך צנצנות לקרר היטב ולשמור במקרר.
- ניתן לאחסון במקרר למשך חודש.
הצעות הגשה:
§ להוסיף כפית curd ליוגורט טבעי לפינוק בבוקר.
§ למרוח על טוסט כמו ריבה.
§ לקינוח חגיגי: להקציף מיכל שמת מתוקה ולערבב לתוכו מה- curd לפי הטעם לקבלת מוס לימון נפלא. להגיש עם עוגיות חמאה טובות.
§ להביא מתנה צנצנת של curd עם או בלי עוגיות ביתיות.
שתמיד הקצת חמוץ יזכיר לנו כמה שהכל למעשה מתוק!
נראה מעניין מאד. ואיזה כיף לך , עץ לימונים פרטי.
השבמחקאיזה כיף... עשית לי חמוץ מתוק בעיניים. תודה!
השבמחקומה זו העוגיה המפתה בתמונה? אפשר מתכון\ פירוט?
מירי.
היי אנונימי,
מחקסוף סוף הגעתי לזה- הינה המתכון במיוחד עבורך
http://cakeiteasy.blogspot.com/2012/03/lemon-curd.html
אני מקווה שתהני
פז
תודה רבה ורד והדס!
השבמחקמירי תודה רבה גם לך! והעוגייה היא עוגיית חמאה עם צנוברים, מבטיחה להכניס מתכון שלהן בקרוב :-)