יום שישי, 4 בנובמבר 2011

עוגת השוקולד שלא תאמן



 אני טיפוס שמשתעמם בקלות, עוד בילדותי הצירוף של "משעמם לי" היה שגור בפי וידוע לכל מכריי. בזכות הורים מקסימים, שלמדו מהר מאוד להתעלם מהאמירה גדלתי להיות יוצרת, למדתי לעשות כל מה שאפשר העיקר שלא אשתעמם (בימים אלו אני מתרכזת ומתפרנסת מעוגות  ובצק סוכר).

אבל השעמום לא תמיד שייך לחוסר עשייה לפעמים הוא גם פשוט שיגרה. לכן כל פעם שאני מוצאת מתכון שהוא לא שיגרתי, שנראה אפילו בלתי אפשרי, אני יותר משמחה לנסות אותו. ועוגת השוקולד שלא תאמן היא כזו. איך אפשר פשוט לשפוך מים, ועוד רותחים על הכל ושבסוף תצא עוגה עסיסית עם רוטב שוקולד נפלא?! אני לא יודעת איך אבל זה עובד ומתישהו במהלך האפייה הכל מתהפך והעוגה עולה למעלה והרוטב יורד למטה והתבנית יוצאת מהתנור עם עוגה שוקולד חמה והרוטב כבר בפנים.

אז עכשיו כל מה שצריך זה קצת אומץ וכדור גלידה כי מיד עם צאתה מהתנור צריך להתחיל לאכול.....





עוגת השוקולד שלא תאמן

חומרים: ל-6 כלים אישיים עם תכולה של כוס
11/2 כוסות קמח תופח
1/2 כוס קקאו (לא ממותק)
קורט מלח
1 כוס סוכר
60 גרם חמאה מומסת
3 ביצים
1 כוס חלב
1 כפית תמצית וניל
לרוטב: 3/4 כוס סוכר חום
           4 כפות קקאו
           2 כוסות מים רותחים

הכנה:
  • לחמם תנור ל-180 מעלות. לשמן כלים אישים (בתכולה של כוס(
  • לנפות קמח,קקאו,מלח וסוכר לתוך קערת מיקסר.
  • לטרוף יחד חלב, ביצים, חמאה ותמצית וניל  ולהוסיף תערובת לקערת המיקסר ולערבל יחד לתערובת אחידה.
  • לחלק לכלים האישים המשומנים  עד ל- 1/2 מגובה הכלי.
  • בכלי נפרד לערבב יחד סוכר חום וקקאו, לזרות תערובת זו מעל הבלילה בתוך הכלים.
  • מעל הכל לצקת בזהירות את המים הרותחים- (לחלקם בין הכלים). בשלב זה הכלים מלאים כמעט עד הקצה.
  • לאפות כ- 20 דקות עד שהעוגה מרגישה ספוגית וקפיצית למגע.
  • להגיש מיד עם כדור גלידה או שמנת מתוקה מוקצפת

הערות (כי למרות הכל זו עוגת שלא תאמן):
  • את הכלים יש למלא בבלילה עד חצי מהגובה.
  • אחרי הוספת המים ותערובת הסוכר והקקאו הכוס תהיה מלאה כמעט עד הקצה וזה בסדר.
  • היות והכלים מלאים מאוד לאחר הוספת המים מומלץ להניח אותם על תבנית אפייה.
  • אם רוצים אפשר להכין את אותו מתכון בתבנית אחת של 30X30  (לא לנסות בתבנית קפיצית וכדאי להיזהר מתבניות אלומיניום וסיליקון שלא תמיד יציבות מספיק והנוזל החם עשוי להישפך מהן בדרך לתנור). משך האפייה אז מתארך לכ- 35 דקות.
  •  אחרי הוספת הרוטב המצב אכן נראה בלתי אפשרי...... אבל שווה להאמין!


בתאבון!!!

8 תגובות:

  1. נראה טעים...בעלי עושה משהו דומה וזו עוגה מעולה.
    הצילומים מעוררי תיאבון למתוק.

    השבמחק
  2. תודה רבה ורד והדס
    שיהיה בתאבון!

    השבמחק
  3. חייבת להכין ומאוד מסוקרנת..מאיפה מקור המתכון?

    השבמחק
  4. הי key,
    מקור המתכון מאנגליה, יש כמה מתכונים דומים גם לניג'לה לאוסון יש מתכון לעוגה שכזו, אני שיניתי אותם קצת כך שהמתכון שכאן הכי אהוב עלי אבל הרעיון בכולם דומה- מים מעל בלילת עוגה.

    השבמחק
  5. תודה על התשובה...מקסים:-)

    השבמחק
  6. נראה מדהים!
    האם ניתן להכין את העוגה בתבנית גדולה (למשל תבנית אינגליש קייק) ולא בתבניות אישיות, והאם זה כדאי?
    אני בכל מקרה מתכוונת לנסות...

    השבמחק
  7. המתכון המקורי הוא לתבנית גדולה. רק חשוב להקפיד לאפות יותר זמן, תלוי בגודל תבנית בין 30 ל- 50 דקות.
    את צריכה רק לבדוק שאכן העוגה אפויה מספיק ע"י מגע עדין למעלה אם העוגה מרגישה קפיצית וספוגית היא מוכנה. אם היא מאוד רכה עדין יש לאפות עוד. ( אם היא מאוד קשה יתכן שאחרת את המועד והיא תצא יבשה :-) )
    אני מקווה שעזרתי, אשמח לשמוע איך יצא.
    בהצלחה

    השבמחק
  8. הי פז, גיליתי את הבלוג המקסים שלך ואני חורשת עליו עוד ועוד...

    אוהבת את העיצובים והביצועים שלך, צילומים מרהיבים, רעיונות מקסימים! מאמצת חלק בחום! (כדורי חוטים של הבת מצווה, נשיקות במיקרוגל, תחפושת הכוסות ועוד)

    לגבי המתכון הזה רציתי לשאול אם הוא יתאים להקפאה וחימום חוזר או שילך לאיבוד כל הקטע שלו?

    השבמחק