כשראיתי את המתכון לעוגת שמרים שמתפרקת לפרוסות דקיקות עם מילוי עדין וטעים לא עמדתי בפיתוי. יש עונג רב בדפדוף בעוגה ואחר כך גם סכין לא צריך לשטוף. המתכון יותר ארוך מהמתכונים הרגילים שאני מעבירה לכם אך לדעתי הוא שווה כל רגע של עבודה והמתנה.
ישנם מספר עקרונות
לעבודה עם שמרים שיקלו על ההכנה וישפרו את טיב המוצר הסופי:
- בימי הקיץ יש היתרון לעבודה עם שמרים שכן לא צריך לחכות זמן רב לתפיחה, אך היות והתפיחה גם מפתחת טעמים בבצק הייתי ממליצה לכם להתאפק מעט ולתת לבצק לתפוח במקרר במשך כל הלילה ובבוקר לבצע את השלבים האחרונים ולקבל מאפה קסום לארוחת הבוקר.
- אני אישית מעדיפה להכין את המתכון במיקסר אך לבעלי השרירים והמוטיבציה ניתן להכין אותו גם עם לישה ביד שנמשכת כ- 10 דקות. שלב הלישה חשוב לפיתוח הגלוטן בבצק וליצירת בצק אחיד ואוורירי.
- את הקמח יש להוסיף בהדרגה רק עד ליצירת גוש בצק רך וגמיש. אל תתפתו להוסיף יותר מידי קמח שכן עודף קמח יוצר עוגה כבדה ויבשה.
- חשוב לדייק באפייה- זו אכזבה גדולה אם לאחר כל המאמץ העוגה יוצאת יבשה מידי או לא אפויה מספיק. כדי להימנע מכך יש להקפיד לבדוק את העוגה במהלך האפייה- בשל מבנה הדפים של עוגה זו קל לבדוק בין הדפים במרכז ולראות אם היא אפויה מספיק- והיות וכל תנור שונה מהאחר הייתי כבר בודקת לאחר 25 דקות ואם צריך ממשיכה לאפות עוד קצת.
עוגת שמרים מתפרקת
1 ק"ג קמח ( לא בהכרח משתמשים בכולו)
1/2 כוס סוכר
2 שקיות שמרים יבשים ( 22 גרם)
1 כפית מלח
150 גרם חמאה
2/3 כוס חלב
1/2 כוס מים
4 ביצים בטמפ' החדר
2 כפית תמצית וניל
למילוי: כל מילוי מספיק לחצי מכמות הבצק:
קינמון: 1/2 כוס סוכר
1 כפות גדושה קינמון
50 גרם חמאה רכה מאוד
שוקולד: 1/2 כוס סוכר
2 כפות קקאו
50 גרם חמאה רכה מאוד
הכנה:
- בקערת מיקסר לנפות יחד 41/2 כוסות קמח, מלח, סוכר ושמרים.
- בקערה קטנה לטרוף את הביצים.
- בקערה שלישית להמיס יחד במיקרו חמאה וחלב. כשהחמאה נמסה להוסיף תמצית וניל ומים. לקרר מעט.
- תוך לישה במיקסר להוסיף ביצים ותערובת חמאה. בהדרגה להוסיף את שארית הקמח רק עד ליצירת בצק חלק אוורירי וקצת דביק (אין בהכרח צורך להוסיף את כל הקמח). ללוש עוד כ- 5 דקות במיקסר או כ- 10 דקות ביד.
- להעביר את הבצק לקערה משומנת לכסות אותה בניילון נצמד ומגבת מטבח. להניח במקום חמים לתפיחה במשך כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו. ( או להתפיח את הבצק לילה שלם במקרר. לתת לבצק לנוח כ-30 דק' בטמפרטורת החדר לפני המעבר לשלבים הבאים).
- לערבב יחד את הקינמון והסוכר בקערה קטנה. ובקערה נוספת לערבב את הקקאו והסוכר.
- לחמם תנור ל-170 מעלות.
- כשהבצק תפוח, להוציא חצי ממנו מהקערה אל משטח מקומח ללוש מעט אם יש צורך להוסיף עוד קצת קמח במהלך הרידוד (להזהר לא להוסיף יותר מידי קמח בכדי לא ליבש את הבצק יותר מידי) ולתת לו לנוח כ- 5 דקות. בשלב זה מתחילים לרדד את הבצק עם לעובי של כ- 5 מ"מ. הבצק יגלה התנגדות לרידוד ולכן יש לתת לו לנוח קצת במהלך הרידוד ובסבלנות להגיע לעובי הרצוי.
- למרוח את החמאה הרכה על הבצק המרודד ומעל לפזר בנדיבות ממרכיבי המילוי.
- לחתוך בצק לרצועות בעובי אחיד עד כמה שאפשר. לערום את הרצועות זו על גבי זו ועם סכין לפרוס לריבועים.
- לסדר את הריבועים בתוך תבנית אינגליש קייק משומנת כמו דפי ספר.
- לחזור על אותם שלבים עם החצי השני של הבצק.
- לכסות במגבת ולהתפיח כ-40 דקות נוספות.
- להכניס לתנור שחומם מראש. לאפות 25-35 דקות. העוגות צריכות להיות זהובות יש להיזהר מאפיית יתר ויבוש של המאפה.
- לקרר מעט, לעבור עם סכין סביב התבנית ולהוציא את העוגה מהתבנית בזהירות.
- להגיש חמים עם כוס קפה טובה.
בתאבון!
תודה בקי, אחרי אימון קצר אני חושבת שתראי שזה רק שונה אבל לא כלכך מסובך :-)
השבמחקאני מקווה שתהני ממנה
שנה נהדרת ומתוקה לך
פז
עשיתי את זה! יצא מהמם כמעט כמו שלך... :-)
השבמחקתודה על הרעיון!
עונג לשמוע שהצליח והיתה הנאה :-)
מחק