כבר שנים שאני רוצה
להכין אותן הן פשוטות ובעיני יפות, תמצית המתיקות. איכשהו זה לא קרה והיום אני
יודעת שממש חבל, קל להכינן, אפילו לא לוקח הרבה זמן ובאמת הן טעימות ומנחמות. כך
יצא שביום ההולדת של אבא שלי, היקר באדם, בין ארוחי החג ואריזות למעבר לא היה לי
הרבה זמן וסוף סוף הכנתי את עוגות הפייות Fairy Cakes אפילו השם חלומי.
אלו למעשה קאפקייקס
ועם קצת ( באמת קצת, אני מבטיחה!) עבודה מתקבלת הגשה טעימה ונעימה אביבית למהדרין
ופייתית לאוהבים. את הקרם אם ממש רוצים ניתן לצבוע בצבעי מאכל ( לא חובה – לבן זה
השחור החדש).
אפשר אם רוצים ואם
אוהבים קצפת להגדיל את החור בקאפקייק להוסיף עוד קצפת. אפשר להפתיע עם תות בפנים
גם כן או להגיש את התותים בניפרד.
אני גיליתי
שהקאפקייקס היפים ביותר יוצאים עם מנג'טים מטלים, אלו בכסף או זהב. אין לי מושג
למה אבל ככה זה. אולי מוליכות החום שלהם עוזרת לתפיחה אחידה של הבלילה וליצירת
גבעות יפות וחלקות. זאת בניגוד לחיזרים המכוערים שמידי פעם יוצאים במנג'טים אחרים
ואז לא ניתן לקשטם בדרך זו אלא רק להסתיר את הזוועה עם ערמת קצפת מלמעלה.
הקאפקייקס האלו הם
קינוח מאוד פופולרי בימי הולדת לבנות ( אבל לא רק) באנגליה המתכון הוא של ג'ימס
מרטין, שף קונדיטור מוכשר מאוד מאנגליה- אז הינה לכם תהנו ותתנחמו כי כנראה לשם כך
הם הומצאו.
קאפקייקס פרפרים לאביב
חומרים- לכ- 12-15
קאפקייקס תלוי בגודל המנג'טים.
175 גרם חמאה רכה
175 גרם סוכר
כמה טיפות תמצית וניל
4 ביצים בטמפרטורת
החדר
175 גרם קמח תופח
מנופה
למילוי-
250 מ"ל שמנת
להקצפה
2 כפות אבקת סוכר
כמה טיפות תמצית וניל
אבקת סוכר לקישוט
הכנה-
- לחמם תנור ל-180 מעלות. לרפד תבנית שקעים במנג'טים.
- במיקסר להקציף יחד לתערובת חלקה ואחידה חמאה, סוכר ותמצית וניל.
- להוסיף ביצה, ביצה עד לאיחוד של המרכיבים. לא לדאוג אם הבלילה נעשית קצת לא אחידה זה יסתדר עם הוספת הקמח.
- להוסיף את הקמח ולקפל עד ליצירת תערובת אחידה.
- עם שקית זילוף או עם כף לחלק את הבלילה בין השקעים, למלא כל אחד עד 2/3 מהגובה.
- להכניס לתנור ולאפות 12- 15 דקות. להזהר לא ליבש את הקאפקייקס יותר מידי.
- כשקיסם יוצא יבש להוציא את התבניות מהתנור. לאחר כ- 5 דקות להוציא את הקאפקייקס מהשקעים ולהניח לקרור מוחלט.
- בינתיים להקציף במיקסר את חומרי המילוי לקצף אחיד ונוקשה. ולהכניס את הקצפת לשיקית זילוף עם פיית כוכב.
- בזהירות עם סכין משוננת לחתוך את החלק העליון של כל קאפקייק. כל חלק כזה לחלק לשניים , אלו יהיו הכנפיים.
- לזלף את הקצפת לתוך השקעים שנוצרו. לחבר את הכנפיים מעל כשהצד החתוך כלפי מטה.
- לזרות מעל אבקת סוכר ולהגיש.