יום ראשון, 20 באפריל 2014

Fairy Cake- קאפקייקס פרפרים לאביב

כבר שנים שאני רוצה להכין אותן הן פשוטות ובעיני יפות, תמצית המתיקות. איכשהו זה לא קרה והיום אני יודעת שממש חבל, קל להכינן, אפילו לא לוקח הרבה זמן ובאמת הן טעימות ומנחמות. כך יצא שביום ההולדת של אבא שלי, היקר באדם, בין ארוחי החג ואריזות למעבר לא היה לי הרבה זמן וסוף סוף הכנתי את עוגות הפייות  Fairy Cakes אפילו השם חלומי.

אלו למעשה קאפקייקס ועם קצת ( באמת קצת, אני מבטיחה!) עבודה מתקבלת הגשה טעימה ונעימה אביבית למהדרין ופייתית לאוהבים. את הקרם אם ממש רוצים ניתן לצבוע בצבעי מאכל ( לא חובה – לבן זה השחור החדש).

אפשר אם רוצים ואם אוהבים קצפת להגדיל את החור בקאפקייק להוסיף עוד קצפת. אפשר להפתיע עם תות בפנים גם כן או להגיש את התותים בניפרד.

אני גיליתי שהקאפקייקס היפים ביותר יוצאים עם מנג'טים מטלים, אלו בכסף או זהב. אין לי מושג למה אבל ככה זה. אולי מוליכות החום שלהם עוזרת לתפיחה אחידה של הבלילה וליצירת גבעות יפות וחלקות. זאת בניגוד לחיזרים המכוערים שמידי פעם יוצאים במנג'טים אחרים ואז לא ניתן לקשטם בדרך זו אלא רק להסתיר את הזוועה עם ערמת קצפת מלמעלה.

הקאפקייקס האלו הם קינוח מאוד פופולרי בימי הולדת לבנות ( אבל לא רק) באנגליה המתכון הוא של ג'ימס מרטין, שף קונדיטור מוכשר מאוד מאנגליה- אז הינה לכם תהנו ותתנחמו כי כנראה לשם כך הם הומצאו.







קאפקייקס פרפרים לאביב

חומרים- לכ- 12-15 קאפקייקס תלוי בגודל המנג'טים.
175 גרם חמאה רכה
175 גרם סוכר
כמה טיפות תמצית וניל
4 ביצים בטמפרטורת החדר
175 גרם קמח תופח מנופה
למילוי-
250 מ"ל שמנת להקצפה
2 כפות אבקת סוכר
כמה טיפות תמצית וניל
אבקת סוכר לקישוט

הכנה-
  • לחמם תנור ל-180 מעלות. לרפד תבנית שקעים במנג'טים.
  • במיקסר להקציף יחד לתערובת חלקה ואחידה חמאה, סוכר ותמצית וניל.
  • להוסיף ביצה, ביצה עד לאיחוד של המרכיבים. לא לדאוג אם הבלילה נעשית קצת לא אחידה זה יסתדר עם הוספת הקמח.
  • להוסיף את הקמח ולקפל עד ליצירת תערובת אחידה.
  • עם שקית זילוף או עם כף לחלק את הבלילה בין השקעים, למלא כל אחד עד 2/3  מהגובה.
  • להכניס לתנור ולאפות 12- 15 דקות. להזהר לא ליבש את הקאפקייקס יותר מידי.
  • כשקיסם יוצא יבש להוציא את התבניות מהתנור. לאחר כ- 5 דקות להוציא את הקאפקייקס מהשקעים ולהניח לקרור מוחלט.
  • בינתיים להקציף במיקסר את חומרי המילוי לקצף אחיד ונוקשה. ולהכניס את הקצפת לשיקית זילוף עם פיית כוכב.
  • בזהירות עם סכין משוננת לחתוך את החלק העליון של כל קאפקייק. כל חלק כזה לחלק לשניים , אלו יהיו הכנפיים.
  • לזלף את הקצפת לתוך השקעים שנוצרו. לחבר את הכנפיים מעל כשהצד החתוך כלפי מטה.
  • לזרות מעל אבקת סוכר ולהגיש.



יום שבת, 12 באפריל 2014

עוגת היער השחור בגירסה של פסח

עוגת שכבות מפוארת תמיד מסמל משהו חגיגי. האמת לא פלא צריך אירוע מיוחד בכדי להשקיע ולהכין את כל המרכיבים הדרושים לעוגה הזו. הפעם  הכנתי את הגירסה שלי לעוגת היער השחור הקלאסית, קצת פחות שמנת וקצת יותר שוקולד. ישנם הרבה שלבים בהכנה אך כל שלב בניפרד לא לוקח זמן רב, יש להשאיר מספיק זמן לקירור העוגה והגאנש וכו' אך עבודה האמיתית הוא הצעידה שצריך לעשות אחרי שאוכלים ממנה.

את אותם מרכיבים ניתן לנצל להכנת קינוח קל יותר של עוגת היער השחור בכוסות אישיות- הסבר בהמשך.
הפעם חרגתי מאחד מעקרונות הקונדיטוריה שאומר שצריך מבחוץ לראות מה יש בפנים, אך היות וזו לא עונת הדובדבנים לא היו לי דובדבנים יפים לקישוט העוגה- מומלץ בחום בעונה. לכן קישטתי אותה עם פניני שוקולד, האמת הקישוט הזה לקח זמן רב ואפילו הצריך פינצטה ( לא אותה אחת של הגבות J ) בכדי להרים פנינים סוררות שהתפזרו על הקרם. אם אתם מרגישים עצלים אפשר פשוט לפזר ביד חופשית פניני שוקולד מעל העוגה ולא בדוגמת הנקודות שמופיעה בצילום.

העוגה כשרה לפסח ואפילו יותר חשוב היא ללא גלוטן.






עוגת היער השחור הגירסה לפסח

חומרים:
לעוגה-
240 גרם שוקולד מריר
240 גרם חמאה
¼ 1 כוסות סוכר
6 ביצים
6 כפות קמח תפוחי אדמה
כפית גדושה אבקת אפייה
לסירופ דובדבנים-
½ כוס סוכר
½ כוס מים
2 אריזות של דובדבנים חמוצים קפואים מופשרים
2 כפות קורנפלור + ½ כוס מים
¼ כוס משקה אלכוהלי לבחירה- וישניאק, ברנדי, רום לבן וכו' ( לא חובה)
לקרם מילוי-
250 גרם מסקרפונה
250 שמנת להקצפה
½ כוס סוכר דק
תמצית וניל לפי הטעם
לגנאש-
150 גרם שוקולד מריר
250 גרם שמנת לקצפת
לקישוט-
פניני שוקולד ( לא חובה)

הכנה:
גנאש שוקולד-
  • בסיר קטן לחמם את השמנת עד לסף רתיחה
  • לשפוך את השמנת על השוקולד, להשהות כדקה ולהתחיל לערבב עד שהשוקולד נמס לגמרי ונוצרה תערובת אחידה , חלקה ומבריק. ( לשים לב לא לחמם את השמנת יותר מידי בכדי לא לפגוע בשוקולד)
  • לקרר לטמפ' החדר ולהכניס למקרר ל- 4 שעות לפחות לקרור מוחלט.

סירופ הדובדבנים-
  • להכניס לסיר את הסוכר והמים להביא לרתיחה ולהרתיח למשך 5 דקות עד להסמכה של הסירופ.
  • להוסיף לסיר את הדובדבנים ומיד לערבב את הקורנפלור עם המים עד להמסה מוחלטת ולצקת את התערובת לסיר הדובדבנים תוך עירבוב רצוף.
  • לבשל הכל יחד, תוך עירבוב רצוף , עד שהתערובת הופכת לצלולה ומסמיכה מעט.
  • להסיר מהאש להעביר לכלי אטום ולקרר לטמפ' החדר ומשם למקרר עד לשימוש.
  • יכול להשמר כשבועיים במקרר.
  • את עודפי הסירופ ניתן לנצל כתוספת ליוגורט בבוקר, לצקת על גלידת וניל או גלידת שוקולד ועוד.

עוגה-
  • לחמם תנור ל- 170 מעלות. לרפד 3 תבניות של 20 ס"מ בנייר אפייה. ( אם אין לכם 3 תבניות אפשר לחלק את הבלילה לשתי תבניות אך אז יהיה עליכם לפרוס את העוגות באמצע ליצירת השכבות או להכין את הבלילה בשתי נגלות ולאפות כל חלק בניפרד. לא מומלץ לאפות את כל הכמות בתבנית אחת שכן אז העוגה עשוייה להתייבש מבחוץ לפני שהיא נאפת מבפנים)
  • בקערה להמיס שוקולד חמאה וסוכר במיקרו  רצוי בעוצמה נמוכה באינטרוולים של 30 שניות עד שהחומרים מתערבבים לתערובת אחידה וחלקה.
  • להוסיף תוך עירבוב נמרץ ביצה אחר ביצה.
  • להוסיף את קמח התפ"א ואבקת האפייה ולערבב בעדינות עד ליצירת בלילה חלקה.
  • לצקת את הבלילה לתבניות ולאפות 30- 35 דקות עד שקיסם יוצא נקי וללא פירורים. ( אם השתמשתם בשתי תבניות בלבד הורידו את חום התנור ל- 160 מעלות והאפייה תתארך ל-40- 50 דקות)
  • להוציא מהתנור לקרר היטב.

מילוי מסקרפונה-
  • להקציף את כל החומרים במיקסר עד ליצירת קצפת יציבה וחלקה.

הרכבת העוגה-
  • על צלחת הגשה להניח שכבה אחת של העוגה
  • בעזרת מברשת להבריש את העוגה בנוזלי סירופ הדובדבנים.
  • למרוח מעל שכב ה דקה של קרם המסקרפונה.
  • לפזר דובדבנים ( רצוי עם כמה שפחות מהסירופ ) על הקרם.
  • למרוח מעליהם שכבה נוספת של מילוי.
  • להניח מעל שכבת עוגה נוספת ולחזור על כל התהליך סירופ, קרם, דובדבנים, קרם.
  • להניח מעל שכבת עוגה אחרונה.
  • להכניס למקרר להתייצבות. ובינתיים-
  • להקציף את גנאש השוקולד במיקסר לקצפת יציבה להקפיד לעמוד ליד שכן תהליך זה לוקח מספר שניות שמער להן הקרם נעשה סמיך מידי וקשה למריחה.
  • למרוח את העוגה בשיכבת גנאש דקה מכל הכיוונים.
  • אם רוצים ניתן לקשט כך: בעזרת חותכני עוגיות, להכניס פינמה מעט מהפנינים בעזרת כפית לקבע אותם בעדינות בקרם ובזהירות להוציא את החותכנים. 

  • לשמור בקירור עד להגשה.


# אם לא רוצים את כל הבלגן של השכבות, תבניות והתעסקות ניתן להכין קינוח שכבות בכוסות אישיות.
  • אופים את העוגה בתבנית שטוח גדולה. מקררים היטב.
  • מכינים סירופ דובדבנים וקרם מסקרפונה.
  • מסדרים בשכבות פירורי עוגה קרם ודובדבנים.


חג פסח אביבי ושמח לכולם!